Vilket mål har Israel – vad ska de göra framöver?

school-mediation-april-08
Hur mår dessa barn idag? I april -08 var de glada, stolta flickor som deltog
i ett skolprogram för att vara del av att minska våld bland barn i skolorna i Gaza.

barn-i-beit-hanoun-aug-08
Barn som jag träffade i Beit Hanoun i Gaza i augusti 2008, Beit Hanoun är ett av de värst drabbade områdena i norra Gaza, vad har hänt med barnen? Lever de? Är de skadade?

Vet Israel själva vilket mål de har? Vad händer efter det att Israel slagit Hamas så som de säger att de ska göra? Vem kommer då efter Hamas? En ny grupp som tar till väpnat motstånd mot ockupationen? Vad ska de göra då? Ska Israels krigsmaskin år ut och år in fortsätta och bomba och döda en försvarslös civilbefolkning i byar, städer och flyktingläger runt om i Mellanöstern som de gjort allt sedan staten Israel utropades.

Idag läste jag på Maan News att Israel drar ihop trupper i norra delarna av landet mot gränsen mot Libanon. Planerar de en attack norrut också? Om, vad tänker de på? Inte på fred för sitt folk så som jag ser det.

Det måste komma en dag då Israel får stå till svars för vad de gjort under 60 år och den dag måste komma då de tvingas till förhandlingsbordet så att en rättvis fred kommer tillstånd enligt FN:s resolutioner. Om Sveriges, EU och FN menar allvar med att skapa fred i Mellanöstern kan de inte bara fortsätta prata, ha möten och anta resolutioner utan måste också agera genom olika former av påtryckningar och sanktioner för att få få Israel att inse att förtryck och ockupation av en annan befolkning aldrig leder till fred i området.

Yvonne Fredriksson

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.