Insändare från Sundsvalls lokalgrupp

Gaza – ett getto som Warszawa!

Tänk dig ett landområde som sträcker sig från Njurundabommen i söder till Söråker i norr och Matfors i väster. Tänk dig vidare att du på den ytan tränger ihop hela Stock-holms stads och Göteborgs stads befolkning. Enda vägen ut från området är E4:an söder-ut!

Så ser verkligheten i dag ut för cirka 1,3 miljoner palestinier på Gazaremsan. I snart ett och ett halvt år har den palestinska befolkningen, ung som gammal, plågats av omvärldens isoleringspolitik och sanktioner. Den kollektiva bestraffningen drogs igång strax ef-ter valet förra året då en majoritet av palestinierna öppet och demokratiskt röstade fram Hamas. Valet innebar att den tidigare Fatahregeringen, som anklagats för att vara korrupt, avsattes.

Den lilla landremsan i östra Medelhavet är hårt bevakad av Israel både till lands, sjöss och i luften! Den södra gränsen mot Egypten bevakas av EU-trupper, under noggrann kontroll av Israel.

Fängelse eller getto, det går säkert på ett ut för befolkningen i Gaza vilken beteckning man använder. Men nog går tankarna osökt till Warszawa under andra världskriget!!

Riv muren!
Häv ockupationen!
Låt även palestinierna leva ett drägligt liv!

Sundsvalls Palestinagrupp genom Rune Ljunggren

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.