Återuppta kontakten med den palestinska regeringen!

I Palestina pågår just nu som bäst försök att bilda en nationell samlingsregering. Vi vet ännu inte hur det kommer att gå.

Om det lyckas, kan det tolkas som ett försök från palestinsk sida att bilda en regering som Västvärlden finner mer rumsren. Den politiska dialogen och det direkta biståndet kan då återupptas, och Palestinas isolering bryts.

Men en palestinsk nationell samlingsregering erbjuder inte bara palestinierna en möjlig utväg från en svår situation. Den ger också Västvärlden en möjlighet att backa från sitt omdömeslösa beslut att isolera den demokratiskt tillsatta palestinska regeringen, utan att tappa ansiktet. Måtte Västvärlden ta den chansen. Västvärldens trovärdighet i demokratifrågan klarar knappast fler klavertramp.

Henrik Carlborg
Vice ordf. PGS
2006-sep-18 @ 16:08:40

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.