PGS på plats i Gaza

Israel fortsätter blockaden mot Gaza som slår mot alla sektorer i samhället.

Idag kunde 50% av de anställda som arbetar på den av PGS stödda organisationen Gaza Community Mental Health Program inte ta sig till sitt arbete på kliniken.

Små fabriker med 2-4 anställda får inte in material vilket gör att de inte kan producera något, fiskare kan inte laga sina nät och inte heller gå ut och fiska då det inte har bensin, bönderna kan inte vattna sina fält, all export av deras jordgubbar och blommor stoppas också.
Det finns nästan inga bilar på gatorna och många använder nu gastuber i sina bilar, men det kan också komma att stoppas för enligt Gazaborna hotar nu Israel med att lägga något i tuberna så att gasen inte går att använda till bilar.

Jag skulle kunna fortsätta min uppräkning hur långt som helst…

Yvonne Fredriksson, PGS representant i Jerusalem

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.