Veolia på ockuperad mark


Foto: Anna Wester

Företaget Veolia är med och bygger en spårväg för Israel på ockuperad mark, den kommer bland annat att koppla i hop flera av bosättningarna . Veolia kör Mittnabotåget och stockholms tunnelbana. Tågen står där och väntar – men de hinner kanske rosta sönder innan det här är klart.. Jag såg att det uppmärksammats en del i Sverige efter skandalen med Assa Abloy, vilket är jättebra.


Foto: Anna Wester

Lars Dahlberg (s) vill utesluta Veolia från tunnelbaneupphandlingen:

”Veolia kränker internationell rätt”
Veolia tjänar pengar på Israels ockupation av Palestina. Företagets dotterbolag i Israel ansvarar för driften och underhållet av en spårväg som byggs på ockuperad mark på Västbanken. Det
socialdemokratiska oppositionslandstingsrådet Lars Dahlberg kräver att Veolia utesluts från den pågående tunnelbaneupphandlingen, om inte Veolia genast avbryter sitt folkrättsvidriga projekt.

– Vi kan inte använda miljontals av stockholmarnas skattepengar till att stödja ett företag som bidrar till Israels ockupation av Palestina, där mänskliga rättigheter utsätts för allvarliga kränkningar. Om inte Veolia avbryter sitt samarbete med israeliska staten kring spårvägen i Jerusalem så vill jag att de utesluts ur tunnelbaneupphandlingen, säger Lars Dahlberg.”


Foto: Anna Wester

Detta inlägg publicerades i Anna Wester. Bokmärk permalänken.