Utställning i Abu Diis

gjort-utstallningen
Ungdomar i Abu Diis har samlat fotografier från förr och gjort en utställning. Foto: Yvonne Fredriksson

PGS har samarbetat i många med Al Nahda Charitable Society i Abu Diis utanför Jerusalem och gett stöd till en läsestuga, datortek och dagis. Många barn och ungdomar kommer dagligen dit för att läsa, låna skönlitterära böcker, skriva, få datorutbildning m.m. I våras fick PGS en förfrågan från dem om att stödja ett förslag från en del ungdomar som kommer till centret. De ville göra en utställning om byn och dess människor genom att samla in foton och intervjua äldre människor i deras närområde. PGS tyckte det var en bra idé och ett beslut fattades om att ge ett extra bidrag från Palestinainsamlingen så att ungdomarna skulle kunna genomföra sin idé.

Idag var jag inbjuden att hålla invigningstalet och öppna utställningen. Jag höll ett kort tal och klippte bandet och sedan kunde alla intresserade komma in i den vackra byggnaden som hyser byns kvinnoorganisation.

tal-pgs-2
Jag håller invigningstalet

Det var en strid ström av människor i alla åldrar och kön under de timmar jag var där och alla uppskattade utställningen. Roligast var att se de äldre som hittade gamla bilder på sig själv och gamla vänner. Många minnen väcktes till liv från en svunnen tid och man pratade och skrattade och berättade gamla historier för varandra. Det var också roligt att se hur stolta och glada ungdomarna var för allt beröm de fick för sin fina utställning som längre fram ska flyttas till Al Quds University som ligger i Abu Diis.

bild-2-x
Foto: Yvonne Fredriksson

Invigningstal
Dear friends I am very happy and honored to be invited here today to open the exhibition in the beautiful woman’s center. When PGS was asked by Al Nahda Charitable Society to support young people in Abu Diis who wanted to collect old pictures from the village, make interviews with elderly people to be able to create an exhibition, we decided to support it because we thought it was an excellent idea.

By given the chance to the youngsters from Abu Diis to make this exhibition it gave them the possibility to get to know their own history and the history of the village. I think that the struggle for the liberation of Palestine includes so many things and one of those things is to preserve the culture of Palestine and its people because without its history and its culture all countries and its population becomes poor.

By these words I want to wish you all welcome to get inside to see all the pictures collected by the youngsters in Abu Diis.

bilder-1

tittar

foto-3

foto-1

Yvonne Fredriksson

Detta inlägg publicerades i Yvonne Fredriksson. Bokmärk permalänken.