Mer om familen Al-Kurd som vräkts från sitt hem

I morse fick jag följande översatt till mig från den arabiska dagstidningen Al Quds

Jerusalems stadsfullmäktige har beslutat att bötfälla ”Um-Kamel” och hennes tält måste bort

Um Kamel, den äldre kvinna som tillsammans med sin sjuke make blev utkörd från sitt hem i Sheikh Jarrah i östra Jerusalem förra veckan har fått ett brev från stadsfullmäktige om att hon måste ta bort det tält som hon nu bor i. I deras hus som konfiskerades bor nu israeliska bosättare.

Hon har dessutom fått ett bötesförläggande på 430 Shekel (ca 900 kr) för att hon som representanterna för stadsfullmäktige säger ”ockuperar allmän mark” i närheten av det hem hon och hennes make blev utkastede från. I brevet som hon mottagit står det också att om de inte lämnar området såsom stadsfullmäktige beslutat, kommer det att bli konfiskerat!

Um Kamel säger att hon inte kommer att lämna tältet vad som än händer eftersom hon och hennes make inte har någon annan stanns att bo eller ett nytt hem att flytta till.

Stadsfullmäktige säger att marken är allmän och tillhör staten och Jerusalem, men Kamal Obeidat säger marken tillhör honom och hans partner och de tänker nu gå till stadsfullmäktgies juridiske rådgivare för att på så sätt kunna bevisa att de är de privata ägare av marken. De kommer att visa sina ägarpapper och också visa att de hyrt ut området till Um Kamel från den 1 november 2008 – 31 december 2009.

Yvonne Fredriksson

Detta inlägg publicerades i Yvonne Fredriksson. Bokmärk permalänken.