Mohammad Khalil El Kurd (Abu Kamel) dog klockan 22.00 lördagen den 22 november

begravning2

Abu Kamel dog av en massiv hjärtattack den 22 november på St Josephs sjukhus. Hans död kom efter den brutala vräkningen av familjen från deras hem i Sheikh Jarrah i östra Jerusalem.

Abu Kamal använde rullstol efter en halvsidig förlamning. Då den israeliska polisen genomförde vräkningen drogs han ur sin rullstol och kastades brutalt in på gården till sin grannes hus klockan 03.30 på morgonen den 9 november.

Direkt efter vräkningen försämrades hans hälsa dramatiskt och han togs in för vård på St Josephs sjukus i östra Jerusalem. Trots att han fick den bästa av vård, gick det inte att rädda hans liv. Traumat efter vräkningen blev för mycket för hans redan svaga kropp. Han och hans familj hade blivit hemlösa en andra gång.

Idag begravdes Abu Kamel och han följdes till sista vilan av familj, vänner och många andra Jerusalembor. På fältet där familjen rest sina tält efter att israelsk polis dagligen rivit dem kommer det nu under tre dagar att hållas minneshögtider och solidaritetsmanifestationer för Abu Kamals familj och för de över 20 familjer som väntar på sin tur att bli vräkta för att lämna plats för israeliska bosättare i hjärtat av östra Jerusalem.

Yvonne Fredriksson

Detta inlägg publicerades i Yvonne Fredriksson. Bokmärk permalänken.