Demonstrationer över hela Västbanken mot Israels attacker mot Gaza

dem-28-dec-08-nr-1

Över hela Västbanken har människor demonstrerat mot Israels attacker mot befolkningen i Gaza. Jag anslöt mig till den demonstration som arrangerades i Ramallah idag klockan 12.00.

I demonstrationen deltog de politiska partierna sida vid sida för att visa på deras önskan om enighet och att kampen mot ockupationen måste föras på en enad front.

Gaza som redan varit under belägring i snart två år och har en befolkning på över 1 ½ miljon människor som lider brist på det mesta utsätts nu för massiva bombningar med massor av dödade och skadade som ett resultat av detta. Och enligt israeliska källor är detta bara början på en större offensiv mot Gaza.

Människor över hela världen demonstrerar och kräver åtgärder mot Israel men inte ens FN:s säkerhetsråd som möttes igår kunde komma fram med ett kraftfullt uttalande. Det enda de kunde komma fram till var ett uttalande om att våldet måste stoppas men de fördömde inte Israel för dess agerande.

Återigen undrar jag vad som måste till för att vi i västvärlden ska agera. Hur länge ska vi tillåta ockupationen av Västbanken och Gaza? Hur länge ska vi acceptera belägringen av Gaza? Hur många måste dö i Gaza innan Sveriges och andra regeringar i världen ska agera?

Yvonne Fredriksson
Jerusalem 2008-12-28

28-dec-08-demo-nr-2

28-dec-08-demo-nr-3

28-dec-08-demo-nr-5

Detta inlägg publicerades i Yvonne Fredriksson. Bokmärk permalänken.