Israel måste lämna Palestina!

Efter tre veckors angrepp mot Gaza, och tusentals dödade och skadade palestinier, erbjuder nu Israel en ”vapenvila”. Men det krävs mer än så. Alla israeliska trupper måste lämna Gaza, luftangreppen upphöra och gränserna öppnas för mat och förnödenheter till Gazas utsvultna och terroriserade befolkning.

I nästa led måste de ansvariga för denna kriminella aktion – med bombning av moskéer, sjukhus och FN- byggnader, och flera hundra döda barn – ställas till svars för brott mot mänskligheten. Israel måste också sluta upp med ockupationen av allt mer palestinskt land, flytta hem sina bosättare och riva den olagliga muren. Israel måste, som palestinierna redan gjort, acceptera en lösning av konflikten i enlighet med FN:s resolutioner: ett självständigt Palestina sida vid sida med Israel, med Jerusalem som gemensam huvudstad och en rättvis lösning av flyktingproblemet.

Tills regimen i Israel lärt sig att FN-resolutioner faktiskt gäller även Israel måste sanktioner införas: en bojkott av israeliska varor, suspendering av handelsavtalet med EU, upphörande av det militära samarbetet, och avstängning från deltagande i fotbollsturneringar, Davis Cup och Eurovisionsschlagerfestivalen.

Av Sveriges regering måste vi kräva: Bojkotta Israel! Och gör det nu!

Gunnar Olofsson

Palestinagruppen i Göteborg

Detta inlägg publicerades i Gunnar Olofsson. Bokmärk permalänken.