Ung Vänster Uppsala anordnade stödkonsert för Palestina

Ung Vänster Uppsalas pressmeddelande efter konserten (20090223)

Fredagen den 20 februari arrangerade Ung Vänster Uppsala en stödkonsert för Palestina i Ungdomens hus i Uppsala. Konserten samlade över 100 besökare och resulterade i att 3112 kronor samlades in till en palestinsk sjukvårdsorganisation, Palestinian Medical Relief Society (PMRS). Uppträdde gjorde bland andra Clara Lindsjö och artistparet Kung Henry och Dj LoKut.

– Det var verkligen jättekul att så många kom! Det tar väldigt mycket tid att organisera en konsert som denna, men det känns ändå som något vi kan komma att göra igen, säger Karin Ordeus, en av dem som arrangerade konserten.

– Jag tror att det är bra med sådana här typer av evenemang eftersom man då når ut till dem som kanske inte är så politiskt engagerade, säger Miranda Cox, konferencier under konserten.

Situationen i Gaza är mycket svår. Mer än 100.000 människor har förlorat sina hem efter Israels massiva attacker, varav över hälften barn. Dessa människor lever till stor del i tält och i resterna av deras tidigare hem. Många saknar rent vatten och tillgången på toaletter är dålig, vilket gör att sjukdomar lätt sprids.

PMRS, som de insamlade pengarna ska gå till, är med sina 25 kvalitetskliniker i både Gaza och på Västbanken en viktig del av sjukvården i området. Organisationen ägnar sig åt både sjukvård och förebyggande hälsovård, och har under de senaste åren bl.a. utbildat mer än 10.000 första hjälpen-arbetare.

– Även fast stöd till sjukvård inte löser allt, så är det viktigt; både konkret för att fler ska överleva från idag till imorgon, men också som en symbolisk handling för att visa på att den internationella solidariteten är stark, avslutar Miro Anter, ordförande i Ung Vänster Uppsala län.

bjorklunds1_webb
Björklunds, Ungdomens Hus, Uppsala.  Foto: Clara Lindsjö

bjorklunds2_webb
Björklunds, Ungdomens Hus, Uppsala. Foto: Clara Lindsjö

kung-henry3_webb
Kung Henry, Ungdomens Hus, Uppsala. Foto: Clara Lindsjö

kung-henry2_webb
Kung Henry och Dj LoKut, Ungdomens Hus, Uppsala. Foto: Clara Lindsjö

clara-lindsjo_webb
Clara Lindsjö, Ungdomens Hus, Uppsala. Foto: Kalle Kindvall

Läs mer om Palestinian Medical Relief Society (PMRS)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i PGS. Bokmärk permalänken.