Moraliska förlorare i Davis Cup

De svenska tennisspelarna förlorade Davis Cupmatchen i tennis mot Israel. Men de verkliga, moraliska, förlorarna är alla de som ville att denna match alls skulle spelas. Som tycker att representanter för en regim som just genomfört en massaker på 1.300 palestinier skall tas emot i vårt land för en stunds trivsel kring tennisbanorna.

Naturligtvis skulle vi inte ha spelat tennis mot den vita apartheidregimen i Sydafrika direkt efter massakern i Sharpville. Naturligtvis spelade vi inte Davis Cuptennis mot den vita rasistregimen i det dåvarande Rhodesia. Och naturligtvis skulle vi inte spela tennis mot Israel när de 400 mördade gazabarnens blod skriker åt oss att låta bli.

Var finns de som förra året försökte få till stånd en bojkott av OS i Kina för landets brott mot mänskliga rättigheter? De har en hel del att förklara!

Gunnar Olofsson

PG-Göteborg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Gunnar Olofsson. Bokmärk permalänken.