Israel importerar vit fosfor från USA

Medan Israel fortsätter att isolera och svälta ut befolkningen i Gaza, och under förevändning att förhindra vapensmuggling attackerar de tunnlar som används för införsel av varor, fortsätter regimen att själv importera stora mängder vapen från USA. Nyligen anlände 989 containrar, tillsammans 14.000 ton, vapen som skall användas i den fortsatta krigföringen mot palestinierna. I vapenarsenalen ingår vit fosfor, en substans som klistrar sig på den som träffas och bränner vävnaderna ned till benen, och som är förbjuden att användas mot människor – men ändå användes av Israel under kriget i Gaza.

Israel har efter det senaste valet en regering dominerad av partier som enligt sina program aldrig kommer att erkänna någon palestinsk stat. Ockupationen kommer att fortsätta, och bosättningar, murar och militära installationer att byggas ut, tills palestiniernas situation blir mycket värre än den var för den färgade befolkningen i apartheidtidens Sydafrika. Detta om ingenting görs åt saken. Sverige, EU och FN måste äntligen reagera och Israel, likt den vita regimen i Sydafrika, frysas ut ur den internationella gemenskapen och isoleras. Israel måste bojkottas tills demokrati införs för alla invånare, våldet och övergreppen upphör och mänskliga rättigheter respekteras.

Gunnar Olofsson, ordförande i Göteborgs Palestinagrupp

Se även Michael Winiarski artikel i DN (090415): Israels fosforbomber dödade hennes familj

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Detta inlägg publicerades i Gunnar Olofsson. Bokmärk permalänken.