Påsk i Palestina

Påsk i Palestina och den israeliska armén spärrar av hela Västbanken. Inga palestinier skall få resa in i Israel, ingen av alla de som arbetar där och nu hindras att nå sina arbeten på minst 12 dagar, kanske längre. Knappast de som behöver medicinsk vård, och nu plötsligt behöver särskilda tillstånd som de troligen inte kan få tag på. De som är kristna skall få komma till de heliga platserna, lovar armén. Men inte de andra. För de utländska besökarna, religiösa grupper, journalister och andra, gäller förstås andra regler. För dem är Israel en demokrati med fri rörlighet och mänskliga rättigheter. Men för palestinierna är Israel ingenting annat än en brutal militärdiktatur, som spärrar in människor bakom murar och stängsel, stjäl deras jord, förstör deras olivträd och river deras hem. Vad hade Jesus sagt om Palestina idag? Vilken sida hade han ställt sig på? De självutvalda förtryckarnas eller de förtrycktas?

Gunnar Olofsson, ordförande i Göteborgs Palestinagrupp

Detta inlägg publicerades i Gunnar Olofsson. Bokmärk permalänken.