I går revs Shepherd Hotel i Östra Jerusalem för att göra plats för bosättare

Jerusalem 2011-01-10

Varje dag hör jag om hus och byggnader som rivs eller tas över av bosättare i östra Jerusalem, i Wad El Joz, Silwan, Gamla Stan och i Sheikh Jarrah. Varje vecka pågår demonstrationer mot judifieringen av det palestinska östra Jerusalem, Palestinier, israeler och internationella gör gemensamma aktioner. EU protesterar, USA protesterar och FN protesterar, men Israel lyssnar inte på någon utan fortsätter sina erövringståg med fortsatt kolonialisering av det som är tänkt bli en palestinsk stat. Igår var det dags igen, rivningen av det gamla vackra hotellet ”Shepherd Hotel” i hjärtat av Sheikh Jarrah, granne med ett flertal europeiska konsulat.

Israel planerar nu att bygga en ny bosättning på platsen och ett stort antal bosättare kommer framöver att kontrollera området.

Jag var på plats och tog bilder av förstörelsen och återigen var Volvos grävmaskiner på plats. Är det inte dags nu för Volvo att sluta sälja lastbilar och grävskopor samt annan utrustning till Israel då det gång på gång visar sig att utrustningen används till husrivningar och till transporter av soldater så som det bland annat gjordes under kriget mot Gaza dec-jan 2008-2009.

Text och foton: Yvonne Fredriksson

Detta inlägg publicerades i Yvonne Fredriksson. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till I går revs Shepherd Hotel i Östra Jerusalem för att göra plats för bosättare

  1. Pingback: Vill Israel ha fred? « Röda Berget

  2. Pingback: Det totala sveket. | Annarkia

  3. Pingback: Palestinierna blåsta av sina egna ledare

Kommentarer är stängda.