Dag 1: Arabiska hit-låtar och palestinska valaffischer

Efter viss turbulens under den sista biten av flygturen landade vi så på Ben-Gurion-flygplatsen. I passkontrollen utfrågades vi pliktskyldigt av ett par unga kvinnliga tjänstemän om varför vi kommit till Israel, men det tog inte lång tid innan vi släpptes igenom.

Väl framme i Jerusalem var det mesta sig likt – dofterna, husen, människorna – och givetvis också de unga israeliska soldaterna som står med sina M-16 i varje gathörn. Några palestinska valaffischer hade klistrats upp här och var. Eftersom det var fredag kväll hade sabbaten just börjat och några ortodoxa judar skyndade igenom Gamla Stan på väg till Klagomuren.

Vi spenderade kvällen på hotellets restaurang och åt palestinsk mat och drack palestinsk öl medan regnet smattrade utanför. På restaurangens lilla scen satt två unga musiker och spelade arabiska hit-låtar.. Eftersom det varit en lång dag beslutade vi för att gå och lägga oss tidigt. Imorgon bitti skall vi träffa den palestinska valkommissionen.

Henrik Carlborg2006-jan-20 @ 21:21:23

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.