Palestinagrupperna om Palestinavalet och Hamassegern

PGS gratulerar det palestinska folket till det administrativt och kampanjmässigt mest demokratiska val som genomförts i något arabiskt land. För såväl palestiniernas som för den framtida palestinska och arabiska demokratins skull är det viktigt att omvärlden nu respekterar valresultatet och dömer den kommande palestinska regeringen efter dess handlingar och konkreta politik.
PGS har givetvis på åtskilliga punkter en helt annan uppfattning än Hamas , t ex när det gäller sharia-lagstiftning, kvinnors ställning i samhället och minoriteters rättigheter, liksom när det gäller våldsanvändning och långsiktig lösning av Palestinakonflikten.
Men effekterna av Hamas valseger är ännu ovissa. Att nu börja hota med repressalier mot den Palestinska Myndigheten genom indraget bistånd vore kontraproduktivt och den värsta björntjänst man kan göra de framstegsvänligha krafterna i det palestinska samhället.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.