En palestinsk mor berättar, blogg 5

”Vi bor i Azarieh som ligger i Abu Dis i Jerusalem och inte långt ifrån bosättningen Male Adumim. Vårt hem ligger bara 300 meter från muren. Mitt i natten, då hela familjen sov, kom 12 israeliska militärer i fyra jeepar och en stridsvagn till vart hus. Alla var iklädda full stridsmundering. De forcerade ytterdörren med stridsvagnen.

Soldaterna drog upp vår äldste son Abdullah, 16 år ur sängen och satte handbojor på honom. Insvept i en filt drog de honom med sig till en av jeeparna. Våra tre yngre barn blev uppskrämda och började gråta. Soldaterna skrek åt barnen ”shut up”. Ingen av soldaterna informerade mig eller min man om varför de grep honom.  Vår son är anklagad för att ha kastat sten och en flaska med målarfärg på en israelisk militärjeep. Han arresterades for åtta dagar sedan.

Varken jag eller min man tror att han har kastat sten och färg eftersom han går i skolan på dagarna, jobbar lite extra på eftermiddagarna och är hemma på kvällarna. Det kan vara någon som under förhör uppgivit vår sons namn for att på så sätt slippa ytterligare förhör. Den 6 maj skall det bli rättegång i Ofer militärdomstol.”

Berättat för Birgitta Elfström och Arne Malmgren

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.