Ett lyckligt återvändande till Palestina, blogg 11

Palestiniern Ahmad Abu Eid, 24 år från Hebron började studera juridik vid Bagdads universitet i Irak år 2001. Då USA och dess allierade ockuperade Irak arresterades han av USA:s militär och sattes i fängelset Kamboka. Han anklagades inte för något brott. Enda orsaken till att han fängslades var att han är palestinier. Efter två år och fyra månader blev han frisläppt tack vare hjälp från Röda Korset som också hjälpte honom att återvända till sin hemstad Hebron i Palestina. Fängelsevistelsen var fruktansvärd.

Fångvakterna slog honom sa gott som dagligen och fyra medfångar slogs ihjäl. Även i övrigt var det mycket dåliga förhållanden vad gällde mat och vatten. Han är glad över att ha överlevt fängelsetiden och att vara åter i sitt hemland Palestina. Om två år han klar med sina juridikstudier vid Al Aqsa universitet i Abu Dis i Östra Jerusalem. Han tror att hans erfarenheter från fängelsetiden kommer till nytta i hans framtida arbete som advokat. 

När skall kränkningar av palestinska mänskliga rättigheter upphöra?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.