PGS på bokmässan

bokmassa1.JPG
Solidaritetshusets monter, fotad med mobilen

bokmassa3.JPG
PGS hylla

Så är årets Bok- och biblioteksmässa i Göteborg i full gång. Palestinagrupperna är med för femte året i rad och nu liksom tidigare finns vi tillsammans med en rad andra organisationer i Solidaritetshusets gemensamma monter. I år det förutom PGS även Afrikagrupperna, Vänskapsförbundet Sverige-Nicaragua, Attac, Föreningen för Utvecklingsfrågor, Världsbiblioteket och Fältbiologerna.

Under torsdagen och halva fredagen är det främst ”fackfolk” här, det vill säga lärare, bibliotekarier och en hel del studenter. Vi har vår nya skrift Checkpoint här så det är värdefullt att få presentera den för dem och erbjuda klassuppsättningar. I går hade vi också en av våra tre programpunkter. Anne Casparsson och Britta Abotsi presenterade sin nya bok Ung i Palestina på Internationella Torgets Lilla Scen. Det var jättebra – starka berättelser om hur det är att vara ung och leva under ockupation. Det bästa av allt var att ett par ungdomar kom fram efteråt och sa att de skulle säga åt sin lärare att beställa boken.

På lördag har vi två programpunkter på Stora Scenen.

16.20–16.40
40 år av ockupation
Det är nu 40 år
sedan Israel inledde ockupationen av
Västbanken, Gaza och östra Jerusalem.
Fotografen Donald Boström om vad omvärlden
kan göra för en rättvis
fred?
Arr. Palestinagrupperna i Sverige

16.40–17.00
Män i solen
Ghassan Kanafanis berättelser i Män i solen är en palestinsk
klassiker, nu i nyutgåva. Författaren Jenny Tunedal och bokens
översättare, Ingvar Rydberg samtalar om bokens betydelse.
Arr. Världsbiblioteket, Palestinagrupperna i Sverige och
Bokförlaget Tranan

Anna Wester
Från Svenska Mässan i Göteborg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.