Palestinier och israeler manifesterar tillsammans i Sheikh JarrahFredag, palestinsk helgdag och det mesta är stängt. Men i Sheikh Jarrah i östra Jerusalem (nära American Colony, för de som varit där) är det full fart. Sedan en tid demonstrerar man var fredag mot att tre palestinska familjer körts ut ur sina hus och israeliska bosättare tagit över dem.

Israeler och palestinier, unga och äldre protesterar tillsammans och ger de utkörda familjerna som är där moraliskt stöd. Samlingsplats är det lilla torget och man står sida vid sida och håller upp plakat riktade mot bosättarna i husen som skyddas av gränspoliser. Hela tåget med trummor, visselpipor och plakat gick sedan runt kvarteret till de tre familjer som nu står i tur för att bli utkörda och berövade sina hem. Hela tiden filmas deltagarna av poliser.

Det var mäktigt att se den gemensamma manifestationen.

Margareta Sjöberg, ansvarig för PGS samarbetsprojekt i Askar och Abu Diis

Detta inlägg publicerades i Margareta Sjöberg. Bokmärk permalänken.