Festival i Askar camp!

Foto: Yvonne Fredriksson

I går kväll samlades flera hundra, minst 400, palestinier från lägret på flickskolans skolgård.

Alla var finklädda, från bebisar till mycket gamla, barnen viftade med flaggor och skolbarnen hade banderoller i kofiamönster över axlarna.

En scen med kulörta lampor hade byggts upp. Bakgrunden var först svart säckväv, men under själva föreställningen monterades en jättelik duk upp där alla aktiviteter i centret visades. Den hade inte blivit riktigt klar i tid. På ömse sidor av scenen satt alla högtidliga ungdomar som skulle ta emot diplom för att de tagit ”studenten” i våras.

Foto: Anna Danielsson

Festivalen inleddes med tal där bland annat PGS tackades för stödet till Aktivitetscentret, för utan PGS hade det inte funnits något center för barn och unga i lägret sades det. Hundra ballonger i de palestinska färgerna släpptes upp (bra mycket trevligare än det traditionella skjutandet i luften) och sedan framförde barn och ungdomar från centret upp sina vackra, roliga och entusiastiska förmågor. Dabkedans, akrobatik, en fantastisk rapp, karate och diktläsning bla.  –allt till dånande musik som fortfarande ringer i våra öron. Hela skolgården klappade med och alla såg så stolta och glada ut över lägrets barn

Foto: Anna Danielsson

Senare fick vi gå upp på scen och ta emot stora placketter med tack för PGS insatser genom åren. Vi tackade och sade att vi hoppas och tror att vi snart kan få säga Mabruk Filastin, Grattis Palestina – till en egen självständig stat.

Foto: Yvonne Fredriksson


Anna Danielsson, Yvonne Fredriksson och Margareta Sjöberg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.